• Prihod v ambulanto

  V okolici Zdravstvenega doma Tržič in Ambulatorija, kjer ima Ambulanta Vita svoje prostore, je na voljo precej parkirnih prostorov. Če ste poškodovani ali slabo pokretni, je dovoljen dovoz do vrat Ambulatorija, kjer je v pritličju na voljo invalidski voziček in nato se  z dvigalom lahko povzpnete v nadstropje. Voznik, ki vas je pripeljal do vrat, naj potem avto umakne na parkirišče.
  V ambulanto Vita je možen tudi dostop skozi avlo Zdravstvenega doma Tržič preko prehoda v prvem nadstropju, vendar je treba premagati nekaj stopnic, torej za nepokretne ni primeren.
  V čakalnico pridite nekaj minut pred dogovorjenim terminom in počakajte na sestrino povabilo, da vstopite v ambulanto.
   

 • Naročanje na pregled

  Želimo, da se na pregled v našo ambulanto naročite, če je le možno, nekaj dni pred željenim terminom in sicer po telefonu, na številko 04 59 24 700 v ponedeljek in sredo med 12.30 in 18.30 uro, v torek, četrtek in petek pa med 7.30 in 12.30 uro. V nujnih primerih vas bomo sprejeli še isti dan, sicer pa vedno v dogovoru z vami v razumnem roku.
  V življenjsko ogrožujočih stanjih, kličite 112!

  Na pregled se lahko naročite tudi preko spletne aplikacije  naročanje na  www.ambulanta-vita.si
  Odgovor s terminom lahko pričakujete v nekaj urah, če ste poslali elektronsko pošto znotraj našega delovnega časa, sicer pa prvi naslednji delovni dan.

  Za termin kontrolnega pregleda se najlažje dogovorite s sestro, ob odhodu iz ambulante.

   

 • Kronični bolniki

  Prav je, da se vsak bolnik s kronično boleznijo vsaj enkrat letno naroči na kontrolni pregled in pogovori z zdravnico. Ob tem lahko opravi tudi vse potrebne preiskave, laboratorijske teste in dobi navodila za nadaljnje zdravljenje, morda napotnice za pregled pri specialistu in recepte za zdravila, ki naj zadoščajo do naslednjega kontrolnega pregleda zaradi kronične bolezni.

  Pri vodenju bolnikov z nekaterimi kroničnimi boleznimi zdravnici pomaga diplomirana medicinska sestra Damjana Škorc. Ta opravi daljši pogovor z bolnikom, mu skuša predstaviti bolezen in bolnika opolnomočiti za ravnanje s svojo boleznijo, da najde vire v svojih življenjskih navadah ter moč za spremembo le teh. V referenčni ambulanti opravi kontrolni pregled zaradi sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka, astme, kronične obstruktivne pljučne bolezni, depresije, benignega povečanja prostate in še nekaterih stanj.  Sestra Damjana preveri razumevanje bolezni, zavzetost za zdravljenje, pravilno uporabo pripomočkov in rednost jemanja zdravil.
  O bolniku vedno poroča zdravnici, da se skupaj odločita za nadaljnje ukrepanje.
   

 • Nadomeščanje v primeru odsotnosti

  V času dopustov ali drugih odsotnosti zdravnice Tatjane Peharc,dr.med. je vedno urejeno nadomeščanje. Običajno zdravnico nadomešča Bojana Kališnik Sušnik, dr.med. v Zasebni ambulanti družinske medicine, ki ima prostore prav tako kot Ambulanta Vita v prvem nadstropju Ambulatorija na Blejski cesti 10, Tržič. Oglašajo se na telefon: 04 59 25 131.

 • Priprava na obisk pri zdravniku

  Dobro je, če se na obisk pri zdravniku pripravite. Razmislite o težavah, o katerih bi se radi pogovorili, morda pripravite kratek opomnik. Svetujemo, da starejše, slabo pokretne osebe pridejo s spremstvom. Posebno pomembno je spremstvo oseb, pri katerih se je že pojavila pozabljivost ali demenca. Tako bo komunikacija boljša. S seboj prinesite zdravstveno kartico in vse izvide, ki ste jih prejeli ob morebitnih obiskih pri specialistih. Pri poškodbah in cepljenjih s seboj prinesite tudi Knjižico o cepljenju.
   

 • Cepljenje

  Cepljenje je odlična zaščita pred boleznimi za katere nimamo ustreznih zdravil in povzročajo resne zdravstvene posledice.

  V Ambulanti Vita se lahko cepite proti naslednjim boleznim:
  -    gripi
  -    pljučnici
  -    tetanusu in davici
  -    klopnemu meningoencefalitisu
  -    hepatitisu B in A

  Za cepljenje se dogovorite z Damjano Škorc,d.m.s. na telefon 051 262 120 ali po elektronski pošti na naslov referencna@ambulanta-vita.si.

  Na cepljenje prinesite vašo izkaznico o cepljenju!
   

 • Naročanje receptov in drugih listin
  Recepte za zdravila, ki jih stalno prejemate lahko naročite preko naše internetne strani s klikom na gumb: Naročanje, po telefonu na 04 59 24 700 ali elektronski pošti na info@ambulanta-vita.si in se tako izognete obisku v ambulanti, zdravila pa lahko dvignete v katerikoli lekarni v Sloveniji z vašo kartico zdravstvenega zavarovanja. Po naročilnice za medicinsko-tehnične pripomočke in napotnice morate do nadaljnjega še vedno priti v ambulanto.
    
 • Obiski na domu

  Zdravnica opravlja obiske na domu pri slabo pokretnih in zelo bolnih osebah. Kadar obisk ni nujen, ga opravi na koncu delovnega časa. Za obisk se lahko Vi ali Vaši svojci dogovorite po telefonu, e-pošti ali osebno v ambulanti. V nujnih slučajih, življenje ogrožujočih stanjih se vedno obrnite na telefon 112.