Ambulanta Vita je referenčna ambulanta. To pomeni, da imamo poseben povdarek na preventivi bolezni in za to zaposleno diplomirano medicinsko sestro s posebnimi znanji, ki z vami opravi pogovor o tveganjih za vaše zdravje, ki izhajajo iz vaših življenjskih navad ali družinske obremenjenosti. Na podlagi laboratorijskih testov, pregleda in nekaterih dodatnih preiskav ugotovi, kje so možnosti za zmanjšanje tveganja, da zbolite in vam svetuje določene ukrepe oziroma spremembo življenjskega sloga. V primeru visokega tveganja za bolezen ali že odkriti bolezni vam dodeli termin za posvet z zdravnico.

Preventivni pregled po navodilih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije brezplačno pripada vsem osebam v starosti od 30 do 70 let enkrat v 5 letih. V nekaterih primerih lahko tudi pred 30 letom starosti, ko je prisotna npr. debelost, družinska hiperholesterolemija,..

Za preventivni pregled se lahko dogovorite z Damjano Škorc, dipl.m.s. po elektronski pošti na naslov: referencna@ambulanta-vita.si ali po telefonu na številko 051 262 120, lahko pa tudi osebno v ambulanti.

ordinacijski čas:

ponedeljek 12.00-20.00
četrtek 6.00-14.00
petek 6.00-10.00